October 23, 2024

Praktisk kurs i fermentering med fermenteringsekspert Jenny Neikell

Lær meir om fermenteringsprosessen med Jenny Neikell, ein av Sveriges fremste ekspertar på melkesyregjæring og konservering.
Foto: Jenny Neikell, fermentert rødkål

Om arrangementet

Arrangør: Kompetansenettverk lokalmat/GKMS, i samarbeid med Bondelaget, Småbrukarlaget, Rekoringen, Sykkylven Næringsutvikling og Omstillingsprogrammet i Sykkylven

Vi lærer mer om fermenteringsprosessen der mikroorganismer som bakterier, gjær eller sopp bryter ned organiske stoffer som sukker og stivelse til enklere forbindelser eksempelvis syrer, gasser eller alkohol, aerobt. Fermentering forlenger holdbarheten, forbedrer smaken og øker næringsverdien med vitaminer og enzymer som kan være helsebringende.

På kurset setter vi teori ut i praksis, lærer metoder og viktige momenter, feilsøker, får serveringstips og råd som styrker salg og markedsføring.

Tid: Onsdag 23. oktober, kl. 08.30 - 15.30

Stad: DIS Kaffebar & Workspace

Pris: 950,- (ps! eigen medlemspris for medlemmar av Bondelaget og Småbrukarlaget)

Ope for alle interesserte

NB! Deltakarane tar med eigen kniv, skjærefjøl, potetskreller, bolle 3 liter, bolle 1 liter, 1 liters gryte, 3 stk. 1 liters konserveringsglass som denne her.

Om du har rivjern og digitalvekt ta gjerne med det.

Kursinnhold

Om fermentering: Lær å kjenne mikroorganismene hvem er venn og hvem er fiende?

KJØP BILLETT OG MELD DEG PÅ PRAKTISK FERMENTERINGSKURS

Fermenterte grønnsaker

Historie

Råvarer

Ulike fermenteringsmetoder

Hva skjer i prosessen

Smaksutvikling

Lagring og holdbarhet

Feilsøking

Helseaspekter

Kimchi

 Historie og tradisjon

 Råvarer

 Metode

Servering av fermenterte grønnsaker

  Kald eller varm servering?

  Tips på smakskombinasjoner

   Reseptinspirasjon

Å produsere for salg

 Utstyr

   Forpakninger og merking

   Holdbarhet

   Prissetting og lønnsomhet

   Markedsføring

Kursholder

Jenny Neikell, en av Sveriges fremste eksperter på melkesyregjæring og konservering. Hun er en internasjonal prisvinnende forfatter og hyppig engasjert veileder i Kompetansenettverk lokalmat.

Pris og betingelser

kr. 950,- pr deltaker inkluderer servering og støttelitteratur

OBS! Påmeldingsfrist søndag 20. oktober kl.22

KJØP BILLETT OG MELD DEG PÅ PRAKTISK FERMENTERINGSKURS

For spørsmål: Beth Tronstad tlf. 97594332

e-post: bjotro@trondelagfylke.no

Foto: Jenny Neikell