Praktisk kurs i fermentering med fermenteringsekspert Jenny Neikell
Om arrangementet
Arrangør: Kompetansenettverk lokalmat/GKMS, i samarbeid med Bondelaget, Småbrukarlaget, Rekoringen, Sykkylven Næringsutvikling og Omstillingsprogrammet i Sykkylven
Vi lærer mer om fermenteringsprosessen der mikroorganismer som bakterier, gjær eller sopp bryter ned organiske stoffer som sukker og stivelse til enklere forbindelser eksempelvis syrer, gasser eller alkohol, aerobt. Fermentering forlenger holdbarheten, forbedrer smaken og øker næringsverdien med vitaminer og enzymer som kan være helsebringende.
På kurset setter vi teori ut i praksis, lærer metoder og viktige momenter, feilsøker, får serveringstips og råd som styrker salg og markedsføring.
Tid: Onsdag 23. oktober, kl. 08.30 - 15.30
Stad: DIS Kaffebar & Workspace
Pris: 950,- (ps! eigen medlemspris for medlemmar av Bondelaget og Småbrukarlaget)
Ope for alle interesserte
NB! Deltakarane tar med eigen kniv, skjærefjøl, potetskreller, bolle 3 liter, bolle 1 liter, 1 liters gryte, 3 stk. 1 liters konserveringsglass som denne her.
Om du har rivjern og digitalvekt ta gjerne med det.
Kursinnhold
Om fermentering: Lær å kjenne mikroorganismene hvem er venn og hvem er fiende?
KJØP BILLETT OG MELD DEG PÅ PRAKTISK FERMENTERINGSKURS
Fermenterte grønnsaker
Historie
Råvarer
Ulike fermenteringsmetoder
Hva skjer i prosessen
Smaksutvikling
Lagring og holdbarhet
Feilsøking
Helseaspekter
Kimchi
Historie og tradisjon
Råvarer
Metode
Servering av fermenterte grønnsaker
Kald eller varm servering?
Tips på smakskombinasjoner
Reseptinspirasjon
Å produsere for salg
Utstyr
Forpakninger og merking
Holdbarhet
Prissetting og lønnsomhet
Markedsføring
Kursholder
Jenny Neikell, en av Sveriges fremste eksperter på melkesyregjæring og konservering. Hun er en internasjonal prisvinnende forfatter og hyppig engasjert veileder i Kompetansenettverk lokalmat.
Pris og betingelser
kr. 950,- pr deltaker inkluderer servering og støttelitteratur
OBS! Påmeldingsfrist søndag 20. oktober kl.22
KJØP BILLETT OG MELD DEG PÅ PRAKTISK FERMENTERINGSKURS
For spørsmål: Beth Tronstad tlf. 97594332
e-post: bjotro@trondelagfylke.no
Foto: Jenny Neikell